Gasesse

Find din nye gasesse mellem Danmarks største udvalg af gasesser. Om du skal vælge en esse som kører på gase eller kul er der altid delte meninger omkring. Men der er dog flere nævneværdige fordele ved at smede i gasesse, eller gasovne, kontra i en kulesse. En af dem er røg – eller faktisk mangel på røg. Da du smeder med gas (propangas) er der ingen røgudvikling som fra en kulesse. Det vil sige at du nemmere arbejde indendørs uden at skulle opsætte skorsten eller et røgsuger anlæg. 

Derudover er der en anden fordel, som er mobilitet. En gasesse vejer typisk ikke mere end 20-30 kg. Det gør det nemt at flytte sin esse rundt i værkstedet, udenfor, eller med til en helt anden lokation. Mange danske beslagsmede har gasesse med i deres varebiler dagligt, så de kan opvarme hestesko. Men det er ikke kun lutter fordele og der er en del ting som du skal gøre op med dig selv før du vælger at købe en gasesse over kulesse. En af dem er størrelsen på kammeret. Hvis du gerne vil smede større emner, så skal du være meget bevist om den størrelse som du har behov for.

Et andet punkt vi ofte bliver spurgt om er temperatur. Hvor varmt kan en gasesse blive? Det kommer meget an på hvilken model du vælger – for som så meget andet hænger pris og kvalitet sammen her. De billigeste esser vi sælger bliver ikke meget varmere end 1200-1300°C. Det er ikke helt varmt nok til essesvejse, men det er helt fint hvis du bare ønsker at smede helt almindelige ting som tænger, beslag osv. De lidt dyrere modeller, som Blacksmith model H og Colleoni kan nå temperaturer op til 1400-1600°C, så dem kan du godt essesvejse i. Så hvis du ønsker at essesvejse i din gasesse, så anbefaler vi at du køber en af de modeller. Imodsætning til en kulesse, så er temperaturen stabil. Det er en stor fordel, hvis du har gang i flere emner samtidig. Så risikerer du ikke at brænde jernet af.

Som navnet nok afslører kører gassesser på gas. Nærmere betegnet propangas. Det er den helt samme type gas og gasflaske som bruges til gasgrille og gasovne. De fås ofte i 10 & 11 kg flasker. Du kan også bruge større 33 kg flasker, men det kræver en anden regulator. Den regulator som bruges til de almindelige gasflasker skal være en højtryksregulator, helst med ureduceret tryk. Det bliver alle gasesser fra os altid leveret med.

Viser 1–12 of 35 resultater