Ambolte

Hos Smedjeriet finder du Danmarks største udvalg i ambolte. En Ambolt er efterhånden en sjældenhed at finde fra ny. Der er dog stadig en håndfuld støberier tilbage som udfører det traditions-fulde arbejde.

Hvis du er ude efter en prisvenlig ambolt, vil vi anbefale ambolte fra Stalmech, som er en god ambolt til prisen. Især 25- & 50 kg modellerne er blandt de mest populære. En af de mest kendte mærker er blandt andet Svenske Kohlswa, som har fremstillet ambolte siden slutningen af 1800 tallet.

I dag vinder smede-teknologien også indpas i det ellers traditionbunde håndværk. Du kan nu få modeller med alternative bunde, som f.eks aluminium eller polyuretan.

De 2 faggrupper som stadigvæk bruger ambolte daglig i deres arbejde, er Beslagsmede og Essesmede (kunstsmede). Beslagsmeden retter og modificer især præfabrikerende hestesko på dem, men smeder også selv hestesko i større omfang.

For essesmeden er ambolten næsten det vigtigste objekt på værkstedet. Her sætter fantasien kun grænser for hvad der bliver smedet – alt fra knive og økser til knager og hængsler.

Vi har rigtig mange forskellige typer tilgængeligt på vores webshop, men det er desværre ikke alle modeller der altid er på lager. Kontakt os derfor gerne inden, så kan vi give dig en præcis leveringstid. Ind imellem har vi også brugte ambolte til salg, som du vil kunne se i vores Outlet. Hvis du har nogen spørgsmål til ambolte eller andet smedeværktøj, så tøv ikke med at kontakte os.