Brunering

Se vores udvalg af varer til brunering – også kaldet koldbrunering. Vi har brunerings material fra BLAC-KING & Ballistol og også et stort udvalg af artikler til affedtning. Når du skal brunere et emne, uanset om det er et geværløb, et stykke kobber eller noget helt tredje, så er det alfa-omega at det er ordentligt renset og affedtet først. Det kan du gøre på flere måder, men hvis der forekommer lidt rester af rust og snavs, skal det fjernes helt. Brug evt. et slibeark med meget fint korn (helst k/1000) til at fjerne rust/snavs. Derefter kan du benytte en affedtningsspray, som f.eks. kold affedtnings-spray fra Ballistol. Herefter er du klar til at brunere og det kan gøres på 2 måder: Påstrygning eller neddypning. 

Påstrygning foregår ved at bruge bruneringsvæsken ufortyndet og smøre den direkte på med en pensel eller svamp. Lad væsken sidde på indtil du får det ønskede resultat og skyl derefter emnet grundigt af i rent vand. Tør vandet af og påfør herefter en vandfortrængende olie – brug gerne Ballistols universal olie. Lad herefter olien tørre ind. Ønsker du en mere modstandsdygtig overflade anbefaler vi at bruge flydende Bivoks efterfølgende.

Hvis du vil neddyppe emnet, kan du med fordel fortynde bruneringsvæsken med vand. Blandingsforholdet skal være 1:3 (én del brunering og 3 dele vand). Du kan bruge en plastikbeholder til at neddyppe i. Til sidst skal du gentage ovenstående grundige afvaskning og påføring af olie. Vi har 3 forskellige slags koldbruneringsvæsker: Ballistol koldbrunering til jern og stål, Ballistol Nerofor koldbrunering til kobber, messing og sølv og BLAC-KING bruneringsvækse til jern, støbejern og stål. Husk at ingen af de ovenstående væsker kan benyttes på rustfri stål.

Viser 1–12 of 14 resultater