Smedetænger

Se vores kæmpe udvalg af Smedetænger i mærker som Picard, Peddinghaus og Bigler. Mange af vores tænger laves i længder fra ca. 300 mm til 600 mm. Hvilken størrelse og model du vælger afhænger meget af dit behov.

Smeder du ofte mindre ting som f.eks. knive, torshammer osv. så er det ofte en fordel at vælge en mindre smedetang i 300 mm. Det vil give dig en god kontrol over emnet, som du kan risikere at miste, hvis du vælger en større smedetang.

Et godt valg på en mindre tang kunne være vores smedetang med ulvekæber som er en slags universaltang. Det er en combi tang, der kan klare mange funktioner på en gang. Dog skal du være opmærksom på at når du vælger en kortere smedetang, kommer du automatisk også tættere på varmen og det kan føles ubehageligt. Så her foretrækker nogle at smede med en tang som lige er en tand længere, altså 400 mm. I den størrelse kan du også få meget af det samme udvalg som du kan finde i 300 mm. De lidt længere smedetænger egner sig godt til at smede lidt større emner som f.eks. økser, tænger og lignende.

Til sidst har vi smedetænger der er 500 og 600 mm. De bruges ofte til meget store emner og hvor det er vigtigt at kunne holde med ekstra kraft.